Un clásico culinario da nosa terra explicado pola nosa compañeira Anna. A empanada de millo... mmmMMMmm... que rica! 😋
Ola a todos e a todas! Son Anna e aquí tedes unha receita para facer empanada de millo.
EMPANADA DE MILLO
Ingredientes:
- Fariña de millo
- Fariña de trigo
- Levadura
- Auga quente
- Sal
Preparación:
Peneirar a fariña de millo. Botala nunha pota, porque despois hai que escaldala con auga quente na cal antes se lle bota a sal na auga. Remexer a masa cunha culler de madeira ata facer unha pasta homoxénea (que non quede moi branda). Deixala enfriar e cando a masa estea tibia, botarlle unha cuarta parte de fariña de trigo ou centeo, botar tamén a levadura e amasar ata que esté ben amasada. Deixala levedar (a masa cando estea cuarteada por riba significa que xa está suficientemente levedada). Na masa poderás botarllle o que queiras de recheo e facer con ela o que queiras.
NOTA: Se vas a facer empanada con esta masa, as capas, tanto de arriba como de abaixo, facelas moi finas. Axúdate cunha culler ou coa túa propia man, pero sempre molladas en auga.
Anna
Ola son Anna.
ResponderEliminarXúrovos que o que a probe viciase desta empanada e non volve a probar a de trigo.
Un saúdo,
Anna.
Jajajaja, seguro que si Anna!
EliminarQue pintaza ten!👌🏼😋