jueves, 21 de enero de 2021

Roscón de Reis (Anna)

Neste Nadal a nosa compañeira Anna e a súa familia decidiron facer o seu propio roscón para o día de Reis. 👑🍰

A pinta do biscoito é boísima! Aquí tedes a súa receita. 👇😋

Ola compañeiros e compañeiras!

Vouvos contar como se fai un roscón de Reis ben rico. 
Seguro que a próxima vez non necesitaredes compralo! 👍😉

  • Ingredientes:
👉 Para fermentar: 

- 150 g. de fariña.
- 105 g. de leite.
- 6 g. de levadura fresca de panadaría.
- 1 culler de azucre.

👉 Para a masa principal:

- 80g. de leite.
- 150 g. de azucre.
- Ralladura da pel dun limón e dunha laranxa.
- 160 g. de manteiga.
- 3 ovos.
- 15 g. de lavadura fresca de panadaría.
- 30 g. de auga de azahar.
- 1 culler de ron.
- 1 culler de mel.
- 600 g. de fariña.
- Unha pizquiña de sal.

👉 Para  decorar:

- Ovo batido para pintar.
- Azucre lixeiramente humidecido cun par de gotas de auga de azahar.
- Laranxas confitadas, froitas e cerezas.

👉 Para o recheo:

- 500 g. de nata montada 

  • Instrucións:
  1. Para o fermento, mesturamos todos os ingredientes e cubrimos cun film e deixámola ata o día seguintes gardada na neveira.
  2. Ao día seguinte, vertemos nun bol a fariña cunha pizca de sal, toda a leite (agás unha culler), o ron, a auga de azahar, o mel e os ovos batidos. Mesturamos ben, agregamos o azucre e o fermento do día anterior e mesturamos todo.
  3. Agregamos a ralladura de limón  e de laranxa, a culler de leite sobrante do paso anterior e removemos. Amasamos un ratiño e deixamos reposar 5 minutiños.
  4. Recuperamos a masa e desmenuzamos a levadura coa puntiña dos dedos por enriba da masa e amasamos ata integralo todo.
  5. Espolvoreamos fariña sobre a encimera da cociña, volcamos a masa e amasamos durante 10 minutos. Logo, deixamos reposar entre 5-7 minutos máis.
  6. Recuperamos de novo a masa, aplastámola un pouco cos dedos e imos añadindo pouco a pouco a manteiga cortada en pequenos cubos, plegamos e añadimos o resto da manteiga.
  7. Comezamos a amasar ata integrar a manteiga. A masa volverase pegamenta e costará manexala...
  8. Espolvoreamos fariña, boleamos e gardamos nun bol aceitado. Gardamos o bol durante o tempo suficiente para que a masa dobre o seu tamaño (unhas 2 horas máis ou menos).
  9. Poñer  a masa nunha bandexa no forno forrada con papel vexetal. Introducir un dedo no centro da bola-masa e comezamos a agrandar o burato central. Colocamos o roscón na bandexa, estiramos un pouco a masa para que o burato quede ben no seu sitio, pintamos a masa con ovo batido e deixamos reposar 40 minutos. 
  10. Precalentamos o forno a 180º.
  11. Pasados os 40 minutos, pintamos de novo o roscón con ovo batido e decoramos ao noso gusto (con almendras, noces, laranxa confitada, cerezas...).
  12. Fornear durante 40 minutos. Na mitade do forneado (pasados uns 20 minutos) cubrimos o roscón con papel de aluminio para evitar tostalo demasiado.
  13. Unha vez rematado o forneado, deixamos enfriar.
  14. Se queremos poñerlle un recheo de nata, cortamos o roscón pola metade e cubrimos o de dentro con nata montada.
Nesta receita temos que estar moi atentos/as aos tempos para controlar que nin se queime nin quede demasiado cru! 

Espero que vos animedes a facelo e que vos aproveite! 👍😋

Anna



No hay comentarios:

Publicar un comentario